skip to main content

Woordenlijst informatie


Titel

CROW thesaurus

Beschrijving


Actualisatie november 2023:


Handboek natuursteenbestrating, CROW CUR begrippen en definities "beton", Collectie CROW CUR (Groepen), Uitbreiding begrippen en definities "smart mobility" en Koppeling met de termen van de KOR 2023 (Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte)


CROW Thesaurus


In de loop van het bestaan van CROW hebben we vele begrippen en definities verzameld in onze (digitale) uitgaven. Vaak tot stand gekomen in een werkgroep met deskundigen uit de vakgebieden. Een mooie verzameling op papier en versnipperd in de kennisbank, nu in stappen bij elkaar gebracht in een thesaurus. De basis voor deze thesaurus ligt dus in de beschikbare CROW publicaties, nu opgenomen in de CROW Kennisbank.


De CROW thesaurus is GEEN nieuwe uitgave van de Nomenclatuur. Dit CROW woordenboek is een van oorsprong papieren uitgave en nu niet meer beschikbaar. Bij sommige begrippen en definities zal de Nomenclatuur wel als bron zijn vermeld.


De definities in de RAW zijn (nog) niet in de thesaurus opgenomen, maar blijven te raadplegen via de kennismodule Contracteren in de CROW kennisbank.


De thesaurus biedt een overzicht van veel CROW begrippen. Een groot aantal ook met definitie en relaties met andere begrippen. Bij elk begrip met een definitie is de bron weergegeven waarin deze definitie is opgenomen en waarin het begrip een rol speelt. Niet alle begrippen en beschikbare definities zijn op dit moment opgenomen, gedurende vervolgstappen worden de andere begrippen en definities toegevoegd. Via de bronvermelding is er een directe link met de CROW kennisbank. Als u een abonnement heeft kunt u inloggen en de content raadplegen. Naast het zoeken en bekijken van termen (alfabetisch), is het ook mogelijk om per onderwerp of per bron een overzicht te bekijken. Verder kan de CROW thesaurus dienen als hulpmiddel bij het toegankelijk maken van online informatie en kennis, het ontdubbelen van content, het toekennen van labels aan content en het aangeven dat begrippen uit de eigen context gerelateerd zijn.


In de thesaurus zijn alleen begrippen en definities opgenomen. Voor (verdere) inhoudelijke informatie, ga naar de CROW Online Kennisbank

Feedback is altijd welkom. Stuur een e-mail naar kennisbank@crow.nl.

Auteur

Stichting CROW

Taal

Nederlands

Formaat

SKOS

URI

https://begrippen.crow.nl/thesaurus/nl/page/

Aantal bronnen per type

TypeAantal

Aantal termen per taal

Taal Voorkeurstermen Alternatieve termen Zoekterm
}